Munții Făgăraș
decembrie 4, 2017
Munții Ciucaș
decembrie 6, 2017

Munții Piatra Mare

Masivul Piatra Mare este situat în depresiunea Brașovului și în ciuda înălțimii reduse specifice Carpaților de Curbură, oferă priveliști deosebite asupra orașului Brașov, dar și asupra munților din jur: Postăvaru, Bucegi, Piatra craiului, Ciucaș și Baiului. Ca urmare a altitudinii reduse, masivul este aproape în întregime împădurit, excepție făcând poiana în care este amplasată Cabana Piatra Mare și zona puțin mai extinsă din jurul celui mai înalt vârf: Vârfului Piatra Mare – 1844 m.

Cel mai cunoscut obiectiv turistic din Munții Piatra Mare și ușor de ajuns într-o drumeție este Canionul Șapte Scări situat în partea central-vestică a masivului, la o altitudine medie de 980 m. Drumul către acesta este o plimbare plăcută de-a lungul pârâului Şipoaia, ce pornește din Dâmbul Morii și trece peste podețe și scări din lemn. Canionul își anunță din timp prezența prin ropotul cascadelor sale, întrucât este format din succesiunea a șapte căderi de apa cu înălțimi între 2,5 și 15 metri. Acesta este un defileu săpat în calcare jurasice cu o lungime de 160 m și o diferență de nivel de 58 metri. Pentru parcurgerea în siguranță, canionul este prevăzut cu 9 scări și 10 podețe, cea mai lungă scară fiind cea de a patra scară.

Canionul este de o frumusețe aparte atât pe timpul verii, cât și în alte anotimpuri. Acest fapt se datorează căderilor sale de apă și a pereților înalți de calcar. După parcurgerea canionului, spațiul se deschide dintr-o dată către pădure, peisajul se luminează și urcușul susținut conduce către Cabana Piatra Mare. Drumul prin pădure se termină brusc în poiana din fața cabanei. Cabana se află la altitudinea de 1628 m și este în permanență deschisă. Poiana din jurul ei oferă o priveliște frumoasă, iar cei doi măgari ai cabanei sunt deja marcă turistică.

Un alt punct de interes în acest masiv îl constituie traseele de alpinism, dintre care amintim Prăpastia Urșilor, o peștera fără boltă, scăldată în lumina soarelui. Nu trebuie ratat nici punctul de belvedere din apropiere.

Fiind o zonă puternic împădurită, aici putem găsi în a noastră drumeție păduri de fag și molid, iar în partea de sus a canionului sunt câțiva arbori destul de înalți de ulm, care sunt rar întâlniți în România. De asemenea, în acest masiv își fac simțite prezenta și flori delicate precum garofița, viorelele, ciuboțica cucului, dar și florile de colț. Dintre speciile de mamifere enumerăm: râsul, lupul și ursul.

Informații despre ture în Munții Piatra Mare găsiti mai jos, dar ne și puteți contacta pentru mai multe detalii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STILL NOT SURE WHAT TO DO?

We are glad that you preferred to contact us. Please fill our short form and one of our friendly team members will contact you back.

Form is not available. Please visit our contact page.
X